-

"Cause we're gonna be forever you and me.."



Idag var en sån dag som just alla andra, när kompisarna jobbar, pengarna är slut och det inte finns mycket till övers att göra. Så efter att ha plågat mig i solen på balkongen någon timma satte jag mig i bilen och drog ut till sommarstugan (Ängsholmen) istället. Där väntade farmor & farfar, det fina vädret, lunch & såklart glass med jordgubbar. Inte helt fel att bli serverad alla gånger ;) Jag & farfar diskuterade mycket och länge grannens alla hundar och farmor lägger kommentaren "Sofia, jag tycker du ska kolla på Erik istället, han skulle vara något för dig att ha; snygg, har pengar, bra jobb & hundägare!". Haha, Erik är grannparets son, ska utbilda sig till polis och faktiskt helt okey ögongodis måste jag erkänna ;) Gumman är bra att ha många gånger, så söt så!




Annars är tillvaron rätt lugn, längtar tills helgen då folk som annars jobbar kanske kan tänka sig att bli lite mer sociala!? Just de ja, har vart till läkaren som kollat upp mitt ben, och han sa att jag haft bra tur i oturen, men att jag var tvungen att gå och fota såret för framtida ärr. Har jag tur så kan jag ju nämligen få pengar för skadan om ett år eller två, det tackar man ju inte nej till ;) Så det är vad jag pysslat med de sista två dagarna. Igår var det en sväng till Manpower också, där jag gick igenom det mesta inför nya jobbet, skrev kontrakt och fick arbetskläder. My god, finns det inge snyggare att ha på sig!? Jag klagade hos mammsen som skrattade högt när jag provade mina nya skor med stålhetta (!!!). Hon lovade att åtminstone hålla utkik efter något mer färgglatt är de otroligt tråkigt, svarta t-shirtarna!






Flera gånger har jag fått höra hur jag är en mästare på att fly från mina problem, och jag kan inte göra annat än att hålla med. Utan förvarning spelades igår Lighthouse Family med låten "High" i Itunes, minnena kommer farande som från ingenstans och tårarna likaså. Jag inser då att jag flydde landet i ett halvår i tron på att allt skulle vara bra igen när jag kom hem, alla sår skulle vara läkta & tårarna skulle ha torkat. Vilken idiot jag är..
- Du betyder fortfarande mest, du är värd din vikt i guld. Men hur hårt vi än försöker få det att fungera på en vänskaplig nivå så tror jag det är precis som det sägs; att den som gapar efter mycket mister oftast hela stycket! Vilket de känns som att det är just vad vi gör, tillsammans du & jag. Vi vill både ha & äta den otroligt goda kakan.. <3

image15



K o m m e n t e r a   h ä r
Allmänt // 2 kommentarer



Tidsfördriv


Pratar du fortfarande med den du senaste kysste? 
- Senast igår :)


Har du sett din bästa vän gråta?
- Ja, tyvärr.


Vad åt du senast?
- Mammas goda wok med kassler & pasta, mums. 


Har du fått någon komplimang idag?
- Ja, av min söta mor :)


Har du varit med i en rättegång?
- Ja, som "åskådare" eller vad det nu kallas.

Är du polare med grannarna?
- Inte riktigt än, nyinflyttade typer i min ålder dock.


Vilka språk talar din mamma?
- Svenska, inget mer. Det där med språk har aldrig riktigt vart hennes grej :P


Vilka länder har du bott i?
- Sverige & USA.


När åkte du senast bil i mer än 15 minuter senast?
- I söndags, på väg hem från Öland.

Senaste piercingen?
- Navel, för en sisådär 5 år sedan.

Har du varit på stranden?
- I år? Deerfield beach, fler gånger än vad jag kan minnas.

Har du haft en stalker?
- Eh, ja, det skulle vi nog kunna kalla honom.


Mins du din/dina musiklärares namn?
- GUNILLA! :D Hon var grym.

Hur bra är din syn?
- Sämst på vänster öga, grym på det högra! Konstigt.


Har du varit på party?
- Midsommarhelgen var partyglad, så jorå :)

Har du däckat/spytt för att du druckit?
- Ja/ja.  
 

Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?
- Pft, det har jag redan gjort under en snorklingstur i Atlanten ;)


Vad skulle du säga om jag sa att jag var kär i din bror?
- Jag är inte förvånad, han är världens goaste.


Har du vart utomlands?
- Alldeles för mycket senaste tiden, just hemkommen efter ett halvår i USA. 

Vem ringde dig senast?
- Storebror.
 

Vilket är det bästa bröllop du vart på?
- Moster Minettes, där jag fick ära att vara tärna! Och så mor & fars såklart :)


Var är dina syskon just nu?
- R sitter och häckar i sin lägenhet, sur för att jag inte ville diska/laga mat åt honom?


Vad var den senaste drömmen som du minns?
- Att jag var tillbaka i Florida där Donna tvingade mig att skura golven! Haha, mardröm :P


Vilken tid gick du upp i morse?
- Kvart över tio.


Vad ska du göra i helgen?
- Utgång, någon?


Vad står det i det fjärde smset i din inkorg?
- ".. vad vill du ska hända ikväll? ;)" Sen censurerar vi resten, haha.


Har du färglinser?
- Nej, men jag skulle behöva vanliga linser.


Vad gjorde du klockan två inatt?
- Tjötade med Jennica på msn ;)


Vad är det första du gör på morgonen?
- Snoozar lite till..


Vad ska du göra efter det här?
- Skicka ett sött sms, se en film.



K o m m e n t e r a   h ä r
Allmänt // 1 kommentarer



Midsommar kom, såg & segrade!



Öland vart inte alls vad jag väntat mig, annorlunda, med fortfarande så himla bra :D Jag är supernöjd med en helg som jag kommer att minnas länge..


Vid ett tiden på torsdagseftermiddagen gav vi oss av mot ön jag, Frida, E & Bröns intryckta i lilla Nissan. Hängde på Bangbus med Wally, Chili, Granqvist och brorsan. Sist var Saaben med Johan, Linda, Sandra, Thias & Linus. Vi hann till Norrköping innan det uppstod problem, fläktremmen behövde bytas ut på Bangbus, tur var väl att Mekonomen låg inom 5 minuters körväg. Efter någon timma var vi ute på vägarna igen, låg i bilkö ända ner till Söderköping där trafiken började flyta på någorlunda igen. Nådde vårat mål, Lundagårds camping, halv tio på kvällen, snacka om sega resan. Upp med tält, i med lite mat & sen var det bara till att korka upp på en gång. Behöver jag nämna att fyllan kom rätt snabbt den första kvällen? Det här var också kvällen då jag kunde fått mitt ena ben amputerat, aj. Frida och jag var på väg tillbaka efter en av alla dessa toalettbesök, lilla jag snubblar & trasslar lite lätt in mig i ett uppspänt tältsnöre. Snöret som i andra änden sitter fast i en bil späns åt rejält då bilen börjar köra iväg! Jag snubblar ner på marken, skriker som en gris och tänker "nu dör jag", haha. Frida blir hysterisk, folket skriker åt bilen att stanna (idioten som bara gasar på), och tillslut fick jag mitt ben tillbaka. AJ! Otrolig smärta i benet resten av kvällen, tur då att brorsan & dyklofenak finns (våra super smärtstillande tabletter)! Deckade rätt snabbt i M′s tält efter att ha fått i mig två..




Musiken var igång redan vid åtta tiden igen midsommarmorgon, oh, älska känslan att vakna upp till musiken! I de läget var det väl tur för min del att jag sovit som en stock & slapp bakfyllan, värre var det för andra ;) Vädret var inte det bästa, och dagen flöt på rätt segt. Framåt fyra tiden började våran kock (Mange) med midsommarmaten, jag & Hälla fick bli hans medhjälpare. Sämst var ju att hela Sverige verkade ha solsken just då förutom vi på Öland, så det blev till att sitta i tälten och käka, lite trist, men maten gick inte att klaga på ;) Efter x antal timmar tröttnade jag totalt på vädret och att sitta gömd inne i ett tält, likaså många andra, så det vart för mig & E att gå och ta en varm dusch för att få upp värmen igen. När vi väl var klara hade molnen börjat spricka upp och festen var i full gång, lite extra kul eftersom alla då var så taggade! Första delen på kvällen var helt sjukt bra med massa skratt, roliga människor, mysiga kramar och då vi alla shakade loss ute på gräset till musiken. Sista timmen blev däremot lite för vinglig på benen, ett antal fyllesamtal (ångest AB) och dryg för min del.




Vaknade på ett strålande humör lördag morron, kvart i åtta, haha. Härjade villt i tältet när jag såg att solen lyste, stackars killarna som var lite mer bakis än en annan, haha! Stack upp och kollade läget med resten men bestämde mig rätt snabbt för att krypa tillbaka till den mysiga stämningen i tältet istället.. ;)

Dagen spenderades i solen där alla verkligen njöt av det varma vädret, och brände sig till på köpet. Kvällen började lite segt, men tillslut fick vi nog av det lugna och satte igång på riktigt. Jag & E pimplade vårat vin, fick dock ta det lilla lugna då man skulle köra hem dagen efter. Kvällen spenderades till större delen med Thias, iiiihhhh ;) Hahaha, internt skämt. Hade en helkul kväll då vi härjade runt på campingen med vår stabila, blåa cykel! Pratade om allt och ingenting, låg på gräsmattan och kollade stjärnorna, satte ner rumpan bland brännässlor, shakade ass i partytältet och tillslut deckade mellan honom & brorsan i (för en gångs skull) mitt egna tält.

Vaknade med smärta i hela kroppen, haha, och jag var inte ensam. Benet värkte grymt, fötterna hade tagit stryk och med feta blåmärken på rumpan efter cykelturerna! Att sova utan kudde och rätt upp och ner på marken var ju inte heller någon höjdare, men jag klagar inte, humöret var på topp denna morgon :D Vart en dusch på direkten innan vi bara satt och njöt i solen en sista morron. Packade ihop tältet, bilen och alla tillbehör och begav oss sedan ut på vägarna igen för att ta oss hem till Eskilstuna. Jag hade tur som fick Thias med i bilen, han valde att köra större delen av vägen hem, tack för den vännen. Gick betydligt fortare hem då vi slapp köer, var på bra humör, snackade skit och bara skrattade större delen av vägen :)
 

Midsommarhelgen 07 blev alltså en hitt, tack till tusen! Kan inte beskriva hur skönt det är att vara hemma i mitt älskade Sverige och bland alla mina underbara vänner igen :) Love you guys.



 

Igår var en dag då jag gjorde absolut ingenting, riktigt skönt! Såg föresten OC-avsnittet där Marissa dör, som jag faktiskt inte sett tidigare (jag vet, jag är seg). Hm, måste erkänna att jag är besviken. Kunde de inte ha kommit på nåde bättre? De var ju knappt att jag fällde en tår.. Gick också igenom min garderob och försökte få någon form av ordning på all min skit, men misslyckades. Min snälla mamma har äntligen gett mig lite plats i hennes enorma garderob, det tackar vi för. Men i nuläget hjälper det inte speciellt mycket, mitt rum är överfullt av prylar som skor, kläder & accessoarer. Insåg inatt att det finns ingen bättre lösning på det hela just nu än att göra mig av med skiten, tradera nästa! Kan man tjäna en slant på det så varför inte?! ;)



I morgon ska jag ner på Manpower kontoret för att skriva kontrakt, känns skönt att cashen närmar sig. På torsdag kommer Melanie till stan, weahu, då blir de mycket snacka igen ;) Gå igenom alla helgens smarriga detaljer ;) För vad hände egentligen eftersom hon lyckades bli årets rookie?! HAHA. I helgen hoppas jag på utgång eller kanske ett kärt möte med Elin som äntligen är tillbaka i sitt älskade Eskilstuna igen :) Två veckor senare blir det en weekend i Sthlm där jag ska härja järnet med Jennica, hon ska visa mig hur man gör storstan osäker :D Saknar dig så grymt tjejen, jag ser fram emot att ha dig på hemmaplan! <3






Jag saknar lite kärlek i mitt liv! Senaste månaderna har jag gått och avundats alla som har en älskling vid sin sida, de som har någon att mysa med på sensommarkvällen och någon att vakna upp bredvid. Var ju trots allt över ett år sedan jag hade ett STABILT förhållande, eller kanske mer än så. Kanske är just därför jag blir så upp över huvudet kär & galen i allt som rör sig just nu! Erkänner att när frestningen finns där så blir jag ju så otroligt svag..



image7



K o m m e n t e r a   h ä r
Allmänt // 3 kommentarer



What happens in Vegas... (som om jag bryr mig, jag ska ändå inte med!)


Jag har precis gjort någe av det klantigaste, sumpat en g-r-a-t-i-s resa till Vegas på grund av ett missförstånd! Hur dum får man vara på en skala? Känns jävligt surt måste jag medge.


Väskan är packad, bilen är tankad och humöret är på topp! :D Imorn bär det av ner mot Öland för att fira midsommarhelgen, weahu. Vi blev bara fyra i min bil (tack o lov?). Nissan är redan tillräckligt liten för mig, mina 3 vänner och en jäkla massa packning. Jag kör lite på samma idé som Linda, "ska man campa så kan man iaf göra de med lite glamour". Därför blir det en sisådär tio ombyten, nymålade naglar och Passoa i glaset :D Känner på mig att den här helgen kommer att bli oförglömlig.
Jag & bror missar däremot Papis fyrtiosjunde födelsedag som utspelar sig under lördagen, grattis i förskott gubbe lilla! :)  


By the way, idag fick jag jobb! Nästa vecka ska jag ner och träffa folket å Manpowerkontoret samt skriva kontrakt. De börjar bli lite av mina buddies nu för tin, haha, så mycke som jag springer där ;) Till och börja med har jag 6 veckor på H&M-lagret här i Eskilstuna, får se vad som händer efter de.. Jag vet, inget mer lager för min & mina naglars del, men vad gör man inte för pengarna?! Heter man Sofia så kostar det ju som sagt att leva..







K o m m e n t e r a   h ä r
Allmänt // 5 kommentarer



Don't hate the player, hate the game!



Idag blev det en tur till Västerås, närmare bestämt till Melanie som visade mig sin nya hemstad. Tog ett bra tag innan jag nådde hem till henne, någon hade ju för tusan stängt av nedfarten till E18?! Så 40 minuters bilresa visade sig istället bli 90 minuter, tur då att jag har mitt otroooligt långa tålamod ;) Så himla skönt att se dig igen tjejen, var väl en sådär 7,8 månader sen sist? Det blev en runda på stan där vi hälsade på precis allt och alla, lunch på Gränden och en hel del av varan som vi är bäst på, tjejsnack! Efter midsommar ser vi till att det blir en utgång, kommer nog bli kul att träffa på ett helt nytt gäng av människor. Eskilstuna är ju som sagt rätt litet, den här "alla känner alla" grejen är ingen hitt alla gånger..


 

Justin Timberlake spelade i Globen ikväll, och jag har bara en sak att säga; Skäms på er om ni missade de! Själv samlade jag ihop brudarna i Florida redan i februari för att se hans konsert i Miami. Killen är grym, och han bevisade ännu en gång vilken fantastiskt begåvad dansare och entertainer han faktiskt är, för att inte nämna röstbegåvning. Jag har nu börjat acceptera hans break från Diaz, min stora favorit, som sedan ersattes med Biel. Livet är inte lätt alla gånger.



Jag har alltid gillat det där med spel, speciellt eftersom jag har så lätt för att vinna, och för att inte tala om vilken bra förlorare jag är ;) Spel när det gäller det verkliga livet tycker jag bäst om av dem alla, även om jag den här gången inte precis ser något ljus i andra änden av tunneln. Hur ska jag lyckas vinna den här? Och göra de på ett snyggt sätt? Den här segern skulle vara värd så mycket mer än de flesta andra..



K o m m e n t e r a   h ä r
Allmänt // 0 kommentarer



Cause something's gotta go wrong 'cause I'm feeling way too damn good!



Vaknade vid 11 tiden av ett samtal från Mami "Fia, jag har bra nyheter, de har hittat din resväska! Den har vart i Delhi (INDIEN?!) och vänt, kommer hem till Eskilstuna i morgon kväll!" Prylbög som jag är måste jag erkänna att MY GOOD, det är sjukt vad lättad jag blir! Jag som just gett upp hoppet om att någonsin få se min fina samling av ytliga prylar igen ;) Välkommen hem, älskling!



Måste också passa på att gratulera Patrik! Pokernörd som han är fick han äntligen vad han strävat efter. Kom i topp 5 i en turnering där priset var en resa till LAS VEGAS för att vara med i WSOP!! Självklart trodde jag att du drev med mig, som alltid, men den här gången är det riktigt. Du är grym, love! Break a leg ..




K o m m e n t e r a   h ä r
Allmänt // 2 kommentarer



I like your pants around your feet...


 

Känslan över att vara tillbaka hemma i Sverige är obeskrivlig. Att vara HEMMA, umgås med vännerna, äta den svenska maten & allmänt bara vara är värt guld. Första helgen, fyllan & kramkalaset är avklarat. På torsdag drar vi till Öland hela gänget, kommer bli midsommarfirande så det heter duga ;) Tält står på listan, något som jag inte använt som bostad sedan barnsben, intressant. Vi skippar regnet va?!


Appropå ingenting, i all hast på vägen mellan Miami-NY-Stockholm lyckades min "viktiga" resväska ut på ett eget äventyr. Jag anmälde den försvunnen redan på Arlanda, och de berättade så riktigt för mig att jag minsann skulle ha väskan tillbaka inom 1-2 dar, i fredags blev jag däremot otålig. Ringde upp de som har hand om saken och fick höra att den numera är totally lost, troligtvis kommer jag aldrig någonsin få tillbaka mina ägodelar & jag skulle inte vänta mig någon ersättning!! Kan det bli mycket värre? Visst, det hade vart en sak om den bara innehöll kläder och skor & jag hade fått en ersättning som täckte att ersätta allt. Men den innehöll verkligen ALLT, kläder, elektronik, plattång, locktång, presenter till alla här hemma, mediciner, SMINKVÄSKAN (som i mitt fall är en hel investering), alla mina "Florida souvenirer" som jag samlat på mig under resans tid, ett helt gäng nyinköpta ipods med tillbehör, alla mina jeans (jag är numera byxlös), usch ja, man blir så trött. Men som sagt, vad finns det att göra åt saken? Idag är min sista "tjura över den försvunna resväskan-dagen", i morgon ska jag lägga min energi på annat.


Första helgen på hemmaplan är avklarad, helt ok måste jag säga. Fredagen vart ovanligt lugn, förväntade mig härj med flicksen, men de jäklarna var "slitna", pft ;) Istället drog brorsan med mig till Slagstaglass, race & sedan en kväll hemma hos honom tillsammans med folket. Kul att se ett par kända ansikten igen, Johan, Linda, Nadja & Noak :) Lugnt med alkoholen för min del denna kvällen, var tillräckligt sliten från att inte ha sovit på två nätter (JETLAG!). Vandrade hem i den svenska (klarljusa) natten runt halv 2 tiden, somnade med kläderna på vid 4...
 

Vaknade med tuppen på lördagen, käkade frukost och stack ner med brorsan på stan. Målet för dagen var att fixa ny mobil till mig, wiii, som jag längtat! Trött på att vara icke kontaktbar, jag har skaffat mig något slags beroende på den biten ;) För en gångs skull kunde jag bestämma mig relativt snabbt, min nya kärlek heter Nokia N95. Wow, han är allt jag har letat efter, haha! Bästa var att jag fick digitalkamera?telefon i en och samma pryl, så slipper jag lägga ytterliggare pengar på en ny kamera, som jag för övrigt också vart av med på resan, suck! Vi gick vidare till SWE för att köpa nya baggy?s till brorsan, stiligt, och sedan vidare till Carlings där jag direkt slet åt mig en tunika till bra pris. Framme i kassan sa däremot mitt kort ifrån. VA?! Är kontot redan tömt?! Det var bara för Richard att hosta upp sitt kort, haha, jag är numera klassad som shopoholic!


Kvällen till ära var det fest på hemmaplan, vi firade mor, far & bror som alla fyller år inom de närmaste veckorna. Perbros och farföräldrar var inbjudna och pappa hade stått i köket mest hela dagen för att få till den rätta middagen, vilket han lyckades med så bra så, mumma. Det vita vinet tog ut sin rätt relativt fort, likören likaså, ohja! Minnet börjar svikta tajmat med desserten?

Tog mig vidare till Mange där det var förfest. Träffade ännu ett par kända ansikten, jag har SAKNAT er! Somnade lite snyggt på soffan, alkoholen för den kvällen tog nog ut sin rätt. Vaknade lite småsliten i morse, men inte överdrivet. Mange skrattade åt allt jag sa eftersom jag tydligen upprepade alla frågor sedan kvällen innan och hade gömt (?) min mobil på översta hyllan i garderoben, haha, ″jag trodde inte att du var SÅ full, Fia" ;) Nej, full eller inte, minnet har en tendens att försvinna rätt snabbt för mig ändå, jobbigt läge!


Idag var den perfekta söndagen med bakfylla, dåligt väder, en dag då man inte har någonting att göra och kan ligga i soffan framför tv′n hela dagen och bara se en film eller två, vilket blev precis vad vi gjorde :) Vid fyratiden traskade jag hem i regnet, klackarna åkte av halvvägs och jag plaskade med fötterna i vattnet, precis sådär som när man var liten.


Imorn är det måndag, en vecka från Florida (Emma, Jennica & Elin - det är så tyst utan er!), också den dagen då vi måste planera det sista inför helgens tripp, Öland tors-sön. Midsommar kommer att rocka! Jag blir chaufför, trycker in Frida, E, Jesper & Marcus i min Nissan. Frida, räkna med att få köra på hemvägen, haha ;)




..you′re like my favorite damn disease!



K o m m e n t e r a   h ä r
Allmänt // 1 kommentarer



Whatever,


 

Då var det alltså min tur att bli en i mängden, sätt ord till mina tankar & idéer, lägga ut mitt liv offentligt på nätet.


Den 10 juni 2006 tog jag studenten efter tre dramatiska år på Rekarnegymnasiets samhällsvetenskapliga program. Jag klev in i vuxenlivet som nybliven singel, jobbade & slet i x antal månader, vilket jag kände gav mig absolut ingenting. Tillslut pallade jag inte mera ″vardag″ & bestämde mig då för att fly landet. Packade mitt pick & pack & begav mig mot det lite större landet i väst, USA, närmare bestämt Boca Raton, Florida. Efter månader av galna upptåg, en hel hög med nya vänner & nemas problemas går alltså mitt visum ut & jag återvänder hem för en nystart?! Jag är singel, arbetslös & luspank. Men rik på minnen från mitt halvårslånga äventyr, fylld med idéer om min framtid & öppen för alla förslag! Den 12 juni står jag återigen stadigt på den svenska marken igen, äntligen. Därefter startar jag upp min blogg på riktigt, enjoy!




 


K o m m e n t e r a   h ä r
Allmänt // 2 kommentarer