-

Maggio


Att Veroncia är bra, om inte rättare sagt skitbra, har de flesta av oss nog redan konstaterat. Älskar den här lilla lugna låten, den känns så tagen ur verkligheten. Det gör nästan lite ont i mig när jag hör den ..




K o m m e n t e r a   h ä r
Musik, tv & bok // 1 kommentarer



Canon Powershot G12


Här om dagen var jag och hämtade ut en ny leksak till min kamerasamling, en Canon Powershot G12, som jag är mer än nöjd med. Redan när jag köpte min systemkamera för ett och ett halvt år sedan så stod jag och höll i den här godingen. Tvekade in i det sista vilken av dem som skulle få följa med mig hem men valde tillslut att köra på systemen ändå. Däremot har jag inte kunnat få G12'an ur mina tankar så i förra veckan så slog jag till och beställde hem den sista på lager från OnOff. Det är en systemkamera i en kompaktkameras kropp med samma kvalifikationer som i min EOS 1000D (dock betydligt smidigare att ha med i handväskan). Älskar den utvikbara skärmen och att den även kan filma i HD. 

Mitt hem har förvandlats till lite av en fotostudio den senaste tiden (och jag lite till en hobbyfotograf) då jag även uppdaterat systemen med ett nytt teleobjektiv som jag lånat av en av mina fina arbetskamrater. Imorn ska det tillbaka och jag fasar för att behöva andvända mitt 18-55 mm objektiv igen efter de bilderna jag fått med teleobjektivet. Som tur är erbjuder Tradera ett par begagnade till hyfsade priser, men vinner jag inte någon utav de budgivningarna så känns det däremot illa tvunget att ge plånboken ytterliggare en smäll med ett orginal. Yey, jag har en ny hobby, tyvärr en rätt så dyr sådan ..








K o m m e n t e r a   h ä r
Mode & Shopping // 0 kommentarer



Många bäckar små ..


I helgen tog jag en runda för mig själv på TP för att få lite nödvändiga småinköp gjorda innan resan om en vecka. På Skopunkten hittade jag ett par ballerinor som föll mig i smaken, mina första någonsin faktiskt. Varje sommar har jag gått och tänkt att "i år ska jag nog köpa mig ett par .." men aldrig hittat några som passar mina breda fötter i smaken. Men de här kan nog bli bra om jag går in dom lite, plus att de var billiga! Inne på H&M blev det toalettartiklar och ett nagellack i all hast innan det var min tur i kassan (går alltid på den), och väl framme visade det sig att det var ta två betala för en på just alla nagellack vilket gjorde snedsteget lite mer värt. Har ni inte testat H&M's lack så gör de, även de väldigt billigt och faktiskt ett av mina favoriter när det kommer till hållbarhet.  





Även dessa "nödvändigheter" slank med hem ..



K o m m e n t e r a   h ä r
Mode & Shopping // 0 kommentarer



21 days


Jag har så mycket att se fram emot det kommande månaderna att det redan kryper i kroppen på mig. Tycker att dagarna på jobbet går så långsamt fram och jag vill bara att tiden ska gå snabbare!! Nu börjar nedräkningen och vi kickar igång sommaren med att en resa till El Gouna, Egypten, mannen min och jag. Ser verkligen fram emot en förmodligen stekhet (eftersom temperaturen redan ligger runt 35) vecka med bara sol, bad, snorkling och förmodligen även en hel del mat och dryck då vi kör på all inklusive. Nu kör vi full rulle den här veckan så ska vi nog snart vara framme just här ..










K o m m e n t e r a   h ä r
Resa // 2 kommentarer



sunday funday



En underbar och efterlängtad helg efter en extra jobbig arbetsvecka är över. Har fått in det mesta av det bästa den här helgen känns det som och jag kan gå till jobbet med laddade batterier imorgon. Fredagen blev myskväll här hemma där jag, tro det eller ej, spenderade större delen av kvällen i köket och bakade(!). Lördagen bjöd på shopping, sushi och Eurovision tillsammans med fina Tessan och idag har vi spårat blod i timmar och gjort en snabbvisit i Kvicksund för lite grillning hos bror och Erika. Ikväll har killarna tagit soffan i beslag för att kolla hockeyn och jag och B har stängt in oss i sovrummet för att ligga med datorn på magen och samtidigt kolla Big Brother. Livet är bra, det var allt för nu .. :)





K o m m e n t e r a   h ä r
Everyday life // 0 kommentarer



Come together, lead the way, make a difference

Har älskat Humanityarmbanden bra länge nu och när jag sprang på ett ställe som sålde dom för ett par veckor sedan kunde jag inte riktigt hålla fingrarna i styr och haffade ett direkt. Prislappen ligger något högre än vanligt för ett läderarmband, men när jag vet att 25 procent av kostnaden går till välgörande organisationer världen över känns priset inte alls lika farligt längre.


Eftersom att jag är världsförälder hos UNICEF skänker jag 100 kr varje månad till deras organisation, och även om hundra kronor inte låter som någon större summa här hemma i Sverige så vet jag att pengarna gör stor skillnad för utsatta barn i exempelvis Nigeria, Libanon och många andra fattiga länder. Bland annat har mina pengar hjälp till att vaccinera hundratals barn mot dödliga sjukdomar, gett flera barn chansen att gå i skolan, undervisat ungdomar om HIV/AIDS, jobbat mot trafficking, kvinnlig könsstympning, hjälpt barn i krig osv. För mig är det en självklarhet att ge tillbaka på det här viset när vi är så lyckligt lottade som många av oss faktiskt är här i Sverige. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!






K o m m e n t e r a   h ä r
Inspiration // 2 kommentarer



Egoboost

Efter en veckas sjukstuga här hemma vill jag lova att jag börjar klättra på väggarna nu. Äntligen fri från feber, men med en förkylning och hosta som heter duga. Idag har vi iaf varit ute en sväng och övat blodspår med pyret. Jag som trodde att det bara var att gå hundkurs med gumman och jobba på lektionerna (typ), men det är en hel del som måste övas på därimellan oxå vill jag lova, haha. Speciellt då vi just nu går två kurser paralellt med varandra. Pyret är lättlärd, vi förare är däremot mer trögstartade. Vi har ju vant oss vid att jobba med henne på vårat sätt som vi tycker har fungerat hittills i två år, och nu ska vi plötsligt göra allt annorlunda, använda andra kommandon osv. Det blir knas!



Koncentrerad liten dam på dagens träning


Spenderade resten av kvällen hostandes hemma på päronens soffa tillsammans med det första nummret av Blondinbellas Egoboost Magazine. Bra jobbat där måste jag säga. Eftersom jag själv befinner mig i en liten svacka och har gjort det ett bra tag nu när det kommer till mig själv och mitt ego så är en sådan här tidning precis vad jag behöver. Känslan sa mig att den kanske skulle bli lite för klämcheck (stavning?!) för min smak, men där hade jag fel. Själklart hade även Frozza satt sina spår i tidningen! :) Läs och inspireras!







K o m m e n t e r a   h ä r
Inspiration // 1 kommentarer



Sjukstuga

 

Usch och fy, här var det sjukstuga! Har känt mig hängig bra länge nu, haft konstant huvudvärk i en vecka och äntligen har de brutit ut. Om man kan säga så? Men hellre att jag ligger deckad som nu i ett par dagar än att jag mår halvkasst i flera veckor. Kände i går morse att det inte funkade längre och sedan dess har det bara blivit värre. Det är som om någon stoppat en ond tennisboll full av slem i min hals och gett mig dunderfeber på de. Som tur är har jag den bästa "doggywalkern" som hjälper till även nu när jag är sjuk och tar ut en uttråkad hund på extra långa promenader. Stackarn, hon tycker jag är så tråkig när jag bara ligger och inte orkar leka med henne. Hoppas på att känna mig piggare till imorgon kväll då vi börjar nästa kurs, allmänlydnad, med pyret.


Tyvärr är det inte Starbuckskaffe i muggen, bara nyponsoppa.
Men den får mig ändå att drömma mig bort ..



K o m m e n t e r a   h ä r
Everyday life // 1 kommentarer