-

Mobilblogg från sängen



Fan, fan, fan. Har vart sjukskriven hela veckan från jobbet pga sjukdom, och jag hoppades febrilt på att jag skulle vara frisk till idag. Tji fick jag. Vaknade upp ännu värre, med feber och känslan av att ha svalt en tennisboll full av slem.. Jag som mådde så mycket bättre igår :( Nu väntar Alvedon och dusch, förhoppningsvis piggar det upp.. Jag SKA gå på festen ikväll!




K o m m e n t e r a   h ä r
Allmänt // 3 kommentarer



.. countdown



1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag blev sambo "på riktigt", åkte på roadtrip genom Sverige samt fick en prick i registret.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Haha, nej. Har jag någonsin gjort de?
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, bla Elena, Jenny, Natta, Helene och Nadja. Plus att min storebror fick ytterliggare en lillasyster :)
4. Dog någon som stod dig nära? Tack och lov inte
5. Vilka länder besökte du? Det har vart ett dåligt resår, endast Egypten.
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Motivaton till träningen
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 3 dec?
8. Vad var din största framgång 2009? Det måste nog vara att jag har blivit så mycket bättre att lyssna på vad jag själv vill, istället för att bry mig så mycket om vad andra tycker.
9. Största misstaget? 11 april kan vi radera ur almenackan
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Inte mer än vanligt. Mina fötter och min rygg har däremot börjat ta stryk på jobbet
11. Bästa köpet? Min senaste skinnjacka från Jofama
12. Vad spenderade du mest pengar på? Dumheter
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Det har vart många goda skratt i år!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? (TBYP) I gotta feeling
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag har varit både lugnare och lite ledsnare i år, tyvärr. Nästa år ska jag le mer
16. Vad önskar du att du gjort mer? Tagit hand om mig själv, rest och fotat
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Beställt in den där sista drinken fem i två
18. Hur tillbringar du julen? Med min familj, de jag älskar.
19. Blev du kär i år? På nytt? Ja
20. Favoritprogram på TV? Christine,  & Seinfeld förstås
21. Bästa boken du läste i år? Elsas mode
22. Största musikaliska upptäckten? Volbeat, helt klart
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Allt på min önskelista :)
25. Något du önskade dig men inte fick?  .. den håller jag hemlig ;)
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Det blev en heldag tillsammans med familj, släkt och vänner hemma hos oss. Smörgåstårta, bullar och sprit!
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Lite mer spänning, lite mindre drama
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Alldeläs för mycket svart. Jag jobbar på att bli lite mer feminin
29. Vad fick dig att må bra? Musiken
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Johnny (Depp) håller alltid måttet
31. Vem saknade du? Emma
32. De bästa nya människorna du träffade? Flera av mina goa arbetskamrater

 

 



K o m m e n t e r a   h ä r
Allmänt // 0 kommentarer



Brittany Murphy död!



OMG, de försvinner en efter en. Michael, Heath, DJ AM & nu Brittany Murphy. Jag har alltid tyckt att Brittany verkat vara en väldigt speciell person, det kan ju bero på att hon haft väldigt speciella roller oxå. Men jag har alltid gillat henne och de hon gjort. Tråkigt att de går bort så unga .. Vila i frid!






K o m m e n t e r a   h ä r
Allmänt // 2 kommentarer



Hemklickat!



Var precis inne på en av mina favoritsidor och beställde hem lite nytt shampoo, balsam och skyddande serum. Har lovat mig själv att börja ta hand om mitt hår lite bättre, speciellt att skydda det mot värme eftersom att jag blåser, plattar och stylar håret i princip varje dag. Strawberrynet.com har grymma priser och snabb (& gratis) leverans. Har varit en trogen kund i ett par år nu och aldrig blivit besviken. Ju fler beställningar du lägger, ju mer rabatter och erbjudanden. Sidan kanske inte ser så proffsig ut, men jag lovar er, man sparar massor av pengar och utbudet är stort.
Idag bestämde jag mig för att prova på Real Control serien från Redken, ett märke jag vart sugen att prova på länge nu. Har någon av er testat? Beställde även en 3 i 1-produkt från Tigi Bed Head som är både balsam, styling och finishing produkt i ett. Älskar Tigi! 
Kolla prisskillnaderna här nedanför .. det lönar sig att handla hos Strawberrynet.com!


 


Pris för det här paketet hos Strawberrynet.com - 397 kr (med frakt)

Pris hos Bangerhead.se - 747 kr (utan frakt)







K o m m e n t e r a   h ä r
Allmänt // 0 kommentarer



Julstök!




Idag tog vi en sväng till TP för att inhandla det sista på julklappslistan. Nu är jag klar med det mesta, bara ett par klappar kvar att slå in i fina paket. Det är ju faktiskt det roligaste, enligt mig :) Gud så skönt att vara färdig med alla "måsten"..

Ikväll gav jag mig på mitt favorit godis så här i juletid, knäcken! Det var lättare gjort än sagt (tvärtom än vanligt, ni fattar), och resultatet? Perfekt! Det är så enkelt att göra - 2 dl socker, 2 dl grädde och 2 dl sirap blandas tillsammans i en krastrull. Låt det stå och puttra i ca 40 min (till kultestet fungerar), ha sedan i hackad mandel och häll sedan upp i dubbla formar.
I morgon ger jag mig på något lite svårare som varken min far eller mina arbetskamrater efter att antal försök lyckats få till ännu, nämligen mintkyssar! Jag SKA lyckas, så är det bara ..




Perfekt koncistens, mjukisar som smälter i munnen. 


 



K o m m e n t e r a   h ä r
Allmänt // 0 kommentarer



Vinnare!





Grattis Malin och Wysteriia, vinnare i Rock by Sweden Åsitas tävlingen :)

Det har vart väldigt roligt att ha den här tävlingen, tack Frozza. Ni har vart så många som varit med och deltagit, och det är alltid kul att se nya ansikten här i bloggen. Jag hoppas att ni stannar kvar :)











K o m m e n t e r a   h ä r
Allmänt // 2 kommentarer



Dubbel chans att vinna smycken från Rock by Sweden Åsitas!









Vill bara påminna er om att Rock by Sweden Åsitas tävlingen fortfarande pågår. Ni kan tävla fram till och med midnatt och vinnarna kommer att utses och presenteras imorgon. Ja, ni såg rätt, jag skrev vinnarna. Frozza har just meddelat att eftersom ni är så många som är med och tävlar kommer de att utse två stycken vinnare! Det är alltså ännu större chans att just du blir dragen. Sista chansen nu, släng in en sista kommentar här!











K o m m e n t e r a   h ä r
Allmänt // 1 kommentarer



Jetset, i love u.



För att delta i tävlingen om ett presentkort på smycken från Rock by Sweden Åsitas,
klicka här!



Här om dagen när jag var på shoppingrunda fann jag mig själv stå och drömma utanför Ur & Penn. Jetset har lanserat en ny kollektion klockor, snarlika de populära Triwa klockorna. Visste ni föresten att Triwa oxå är kopior? Orginalet är ett helt annat märke. I vilket fall, jag blev kär. Har länge önskat mig en liten trevlig fägklick att ha på armen.


 

Finns i alla färger hos bland annat Bubbleroom, med eller utan bling.





 



K o m m e n t e r a   h ä r
Allmänt // 2 kommentarer



Winter wonderlaaaand!




För att delta i tävlingen om ett presentkort på smycken från Rock by Sweden Åsitas, klicka här!
Bara EN dag kvar att tävla, kom igen nu!!



Det finns nog bara ett ord för lördagens bravader - lyckat! Hade en underbar födelsedag tillsammans med familj, släkt och vänner. Tack alla ni som kom och förgyllde min dag, och för alla fina presenter. När jag kollar på presentbordet känner jag mig som en bortskämd liten snorunge, efterom ALLT som stog på min önskelista finns där..  jag fick till och med snön! Jag måste ha vart riktigt snäll i år .. 

  
Tack alla som gjorde min födelsedag till den bästa!






Fina rosor från mitt <3


Den här veckan däremot går åter igen i stressens tecken. Mycket att göra, och fortfarande inte en enda julklapp inhandlad .. när ska man hinna? Det är nu jag ångrar att jag tog bort min julsemester. Men jag är glad ändå, för äntligen har vi fått lite julstämning med all denna snööö! Jag verkligen älskar att bo i Sverige när vi får uppleva riktiga vintrar. Hoppas bara att det här håller i sig ett tag nu. Kalla mig konstig, men jag har ingen emot kyla, skrapa rutorna på bilen eller isgator .. i love it.
Nu ska jag sluta trycka i mig mina underbart goda chokladtryfflar (present från älsk) och pallra mig iväg för lite veckohandling, julklappsshopping och en och annan sladd ute i snön :D















K o m m e n t e r a   h ä r
Allmänt // 1 kommentarer



12 december.

 



Idag är ingen vanlig dag, för idag är det Sofias födelsedag. Hurra, hurra, hurra! :)

Väckarklockan står på strax efter nio, men jag har varit vaken i en sådär 3 timmar redan. Har inte kunnat sova alls inatt, bara legat och vridit mig i sängen och kollat klockan hela tiden. Det är ju bra konstigt, för allt jag behöver just nu är sömn. När älsklingen trillade in i natt så lovade han mig att jag skulle få frukost på sängen och bli ordentliget firad, OM jag lyckades sova längre än honom då förstås. Huh, när hände de senast? Well played my darling. Det får nog bli att hoppa in i duschen i stället. 

Ser fram emot att träffa familjen idag, det är inte så ofta vi alla är samlade på samma ställe. Tyvärr är det många som fått förhinder till kvällen, eller som redan är uppbokade på annat. Men vi blir ett par stycken iaf. Mer Mintuu åt oss! Haha :) Ha en bra dag alla fina, så hörs vi säkert när dimman lagt sig i morgon.




För att delta i tävlingen om ett presentkort på smycken från Rock by Sweden Åsitas, klicka här!






K o m m e n t e r a   h ä r
Allmänt // 4 kommentarer



And the winner is .. ?


För att delta i tävlingen om ett presentkort på smycken från Rock by Sweden Åsitas, klicka här!


Äntligen är alla punkter på listan avklarade, lägenheten är städad och jag har en ledig kväll i soffan. Vi bestämde oss för att skita i middagen och beställa bord på Grappa i veckan i stället. My boo <3 
Sitter och spanar Idol, vilket jag antar gör mig till en i mängden bland de svenska folket just nu. I år är första gången på länge som jag faktiskt har lite pejl på läget när det kommer till just Idol. Ikväll håller jag helt klart på Erik. Inte för att han är bäst, utan för att jag egentligen håller på Calle. Haha, fattar ni? Skulle Calle gå och vinna så skulle han få spela in en skiva med redan färdigskrivna poplåtar, vilket vi alla vet inte är hans cup of tea. Han är gjord för att göra precis vad han gjorde i sitt första framträdande ikväll, Rocknfuckinroll! Han får inte förstöras. Erik däremot, han röst är grym, men han passar nog lite bättre in på den där "soker söt-svärmorsdröm-popidol"-vinnaren. Uäck, jag klara inte av sånt. Vem vill ni ska vinna? Och gillar ni Laila Bagges finalhalsband så finns det från och med ikväll att köpa hos Frozza ..







K o m m e n t e r a   h ä r
Allmänt // 2 kommentarer



Dead man walking.



För att delta i tävlingen om ett presentkort på smycken från Rock by Sweden Åsitas, klicka här!



Aw herreguuud. Den här veckan har inte innehållit annat än stress, stress och lite mera stress. Känner att magen, bloggen och psyket börjar ta stryk nu, och för att försöka förhinda en magkatarr så har en och annan Proviva slunkit ner. I morgon är helgen äntligen här, och efter ett par nödvändiga ärenden även då så kommer jag förhoppningsvis kunna slappna av. Middagsplanerna tillsammans med älsk i morgon kväll får mig iaf att se ljuset i tunneln.

Ikväll unnade jag mig en runda på TP i min ensamhet. Det var en perfekt dag för shopping, vilket innebär att jag egentligen varken hade tid eller pengar. Shoppade upp ungefär halva H&M, tog en runda på Vila och blev väldigt imponerad av Din Skos utbud. Trots alla impluser så kändes de flesta plaggen iaf nödvändiga, inte minst underkläderna som gör att jag slipper gå troslös i helgen .. Okay, jag erkänner, jag har inte tvättat på veckor. Illa Fia!


Nu?    M å s t e  f å  s o v a .










K o m m e n t e r a   h ä r
Allmänt // 5 kommentarer



Viktiga ord!



För att delta i tävlingen om ett presentkort på smycken från Rock by Sweden Åsitas, klicka här!
Ni är verkligen duktiga på att hålla den här tävlingen igång måste jag säga. Keep on going, en vecka kvar att tävla! :)


Igår fick jag ett utbrott för precis ingenting innnan läggdags som gjorde att vi somnade utan att ens säga god natt till varandra. Jag var så arg att jag skakade, men efter att ha sovit på saken så fattar jag inte ens vad jag var sur över. Haha, tjejer ;) Läste just ett inlägg på Natachas blogg och instämmer verkligen helt med storyns budskap. "Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig", och det är vad jag tänker satsa på idag istället ..



När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:


En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar . Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken . Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'ja'.

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras inne-håll i burken , vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.


Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.

Småstenarna representerar andra saker som betyder något , som hem, jobb och bil.

Sanden representerar allt annat - småsakerna.

Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen.

Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.

Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.

Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något. Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand. En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar. Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.


Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.





K o m m e n t e r a   h ä r
Allmänt // 4 kommentarer



Paparazzi

 

För att delta i tävlingen om ett presentkort på smycken från Rock by Sweden Åsitas, klicka här!


Ikväll har jag ägnat ett par timmar åt att drömma om en ny kamera, en lite mer avancerad, kanske en systemkamera. Det är inget som helst fel på den väldigt bra digitalkameran jag äger just nu, men jag måste väl erkänna att jag är pryltokig, något jag ärvt efter min far :P Det är verkligen en hel djungel när det kommer till att försöka hitta vad som skulle passa mig bäst. På Emelie Ohlssons blogg får jag iaf en hel del nyttiga tips, plus att hon är så duktig på att förklara. Alla dessa siffror, pixlar och priser gör mig galen! Kanske blir det så att jag köper en lite för tidigt julklapp till mig själv ;) Har ni någon speciell julklapp som ni önskar lite extra i år? Appropå julklappar så är det verkligen dags att sätta igång med julklappsshoppingen den här veckan. Skulle vara skönt att slippa stressa den 23'e!








K o m m e n t e r a   h ä r
Allmänt // 4 kommentarer



.. med andra bullar!


För att delta i tävlingen om ett presentkort på smycken från Rock by Sweden Åsitas,
klicka här!


Idag hade jag inget bättre för mig, så jag passade på att baka lite kanelbullar inför nästa helgs kalas. Det här var första gången jag någonsin ger mig på ett bak helt själv, tro det eller ej. Minns att jag och mami alltid bakade riktigt smarriga bullar när jag var mindre inför kalas osv, men det var väl som sagt en sisådär 15 år sedan sist unefär, haha.

Eftersom det blir två plåtar bullar av en deg så passade jag på att göra en med socker, kanel och mandelmassa och den andra utan mandelmassa för min fina farmors skull. Nu är de precis färdiga och jag är så nyfiken på hur de smakar, om de ens går att äta. Duger dom så tar jag med ett par till mor & far ikväll som jag kan bjuda på som fika efter middagen :) Vill ni oxå ha ett smakprov så är ni välkomna hit på lördag den 12 efter klockan 6! Ta med egen sprit och en vän så bjuder jag på de riktiga godsakerna ;)  









K o m m e n t e r a   h ä r
Allmänt // 11 kommentarer



Nytt i smyckeskrinet!



För att delta i tävlingen om ett presentkort på smycken från Rock by Sweden Åsitas, klicka här!


Kände att det var på tiden att uppdatera smyckeskrinet lite. Så jag tog och beställde hem lite fina armband från Frozza. Just nu gillar jag enkla små armband, helst bara en smal rem med en berlock eller två på. Enkelt, men snyggt!












K o m m e n t e r a   h ä r
Allmänt // 0 kommentarer



I decided long ago never to walk in anyones shadows.

 
För att delta i tävlingen om ett presentkort på smycken från Rock by Sweden Åsitas, klicka här!



Den här helgen visade sig bli en av de lugnaste på väldigt länge. Upskattat? Minst sagt. Min kropp har sagt ifrån de senaste dagarna och idag kände jag att det fick vara nog. Kroppen, knoppen och halsen gör ont, dags för lite välförtjänt vila. Är ensam hemma den här helgen så jag har passat på att pyssla med lite av varje som annars inte blir gjort. Gav exempelvis adventsljusstaken ett försök, men gav upp rätt snabbt igen.. Vart får människor alla sina skills ifrån? Jag vill oxå kunna göra mitt eget pyssel, mina egna armband, sy om och snygga till gamla kläder. Jag minns när min syslöjdslärare i högstadiet(!) frågade mig "Skojar du med mig Sofia, eller är du verkligen såhär dålig?!". Det är bara att inse att det inte är mitt kall i livet helt enkelt, haha. Nu till något jag är betydligt bättre på, matlagning. Ikväll ska jag festa till det med vårrullar framför Robinson, kan det bli mycket bättre?



När jag mötte Jim i London..



Fortsätt att kommentera i Rock by Sweden Åsitas tävlingen. Jag blir så glad varje gång jag loggar in och ser alla nya kommentarer och framför allt alla nya som hittat hit och är med och deltar. Jag hoppas att ni stannar kvar! :)









 



K o m m e n t e r a   h ä r
Allmänt // 2 kommentarer



Thank God It's Friday

 
(För att delta i tävlingen om ett presentkort på smycken från Rock by Sweden Åsitas, klicka här)




God morgon! Först måste jag säga att jag vart väldigt glad i går kväll när jag loggade in och såg hur många det var som vill vinna presenkortet. Fortsätt att komentera i inlägget, varje dag ger ytterliggare en chans att vinna ;)


Igår var det full fart hela dagen. Gick hemmifrån strax efter åtta på morgonen och satte mig inte i soffan igen förens vid 9 tiden på kvällen. Det var en väldigt känslomässig och jobbig dag, som många av er säkert redan vet om. Men med hjälp av mina underbara vänner så slutade den ändå på topp. Det blev en runda på stan med både Ida och Tessan, och efter en thailunch med den sistnämda så bestämde vi oss för att åka en sväng till Västerås. Vi gjorde nog den snabbaste vändan inne på Ikea någonsin, och därefter en snabbis på Nisses. Det här är ett smakprov på vad som inhandlades, och jag kan inte riktigt förstå varför :P Jag är den mest opyssliga människan någonsin, och hur hade jag tänkt att få ihop det här till en adventsljusstake?






Dags att kila till jobbet, ciao!







K o m m e n t e r a   h ä r
Allmänt // 1 kommentarer



Tävling - Rock by Sweden Åsitas!




Vinn smycken från Rock by Sweden Åsitas - Värde 300 kr!







Vill du ha chansen att vinna Laila Bagge ´s rockiga smycken Rock by
Sweden Åsitas? Jag lottar nu ut ett presentkort på 300 kr. Detta
presentkortet gäller vid köp av Rock by Sweden Åsitas smycken hos
Frozza.se. Det finns både armband och ring som kostar under 300 kr, skulle
du däremot vilja ha ett av dessa smycken som kostar mer än 300 kr så
betalar du bara mellanskillnaden.

Tävlingen är enkel och pågår fram till och med den 16/12 - 2009. Därefter
dras en vinnare slumpmässigt av Frozza.se och kontaktas per mail.

Det enda du behöver göra för att tävla är att lämna en kommentar i det här inlägget om
att du deltar tävlingen. Du kan lämna max en tävlingskommentar per dag,
en kommentar är = en lott. Lägger du alltså en kommentar varje dag i 10
dagar så har du 10 chanser att vinna.

Har du blogg och vill ge dina läsare chansen till att vinna ett smycke
från Rock by Sweden Åsitas så får du gärna låna bilden/bilderna och länka
till min tävling.









Klicka här för att komma direkt till Rock by Sweden Åsitas smycken hos Frozza.se



Lycka till!









K o m m e n t e r a   h ä r
Allmänt // 124 kommentarer