Dolphincave, El Gouna

Det blir en kort recap om våran Egyptenresa eftersom det faktiskt inte finns så mycket att berätta. Vi kom inte ens så långt så att vi ens köpte en luftmadrass till poolen, utan låg i princip i skuggan hela veckan och sträckläste. Tre böcker var hann vi med. Ren avkoppling och semester på hösta nivå och det var nog precis vad vi båda behövde. De negativa tankarna som jag hade om Egypten och folket där sedan min förra resa tillsammans med E är numera som bortblåsta. Trevligare och mer serviceinriktade människor går inte att hitta. Vi bodde perfekt på Three corners ocean view som ligger med ena poolen mot havet och den andra mot en otroligt lyxig marina. All inclusivebuffén var dock sådär, bra, men ganska tröttsam då det var snarlikt varje dag .. vilket det tyvärr oftast är på all inclusiv hotell. Men det gjorde oss inget att gå ut och äta då en middag för två med förrätt + varmrätt och dricka gick på runt 2oo kr.

 
Försöker få en bild på oss båda på vägen ner. Gick väl sådär, haha!


Poolen mot havet..

.. och poolen mot marinan. Man behövde inte direkt trängas!

Minibeachen på hotellet
 


På fredagen bokade vi in oss på en jättestor katamaran som skulle ta oss ut på havet för lite snorkling, vilket även visade sig bli veckans absoluta höjdpunkt. På vägen ut till reven fick vi sällskap av en hel flock vilda delfiner som hoppade runt båten och följde med våran båt i vågorna. Så hilma häftigt att se! Jag frågade en av guiderna som var med på båten om det fanns chans att delfinerna skulle dyka upp även när vi stannade för att snorkla och han svarade "Im sorry, no, that never happens. Maybe if you're a really lucky girl .. " Och jag svarade såklart "We'll see about that, I guess I am". Så stannade vi vid de första revet och snorklade och när alla var påväg upp igen och vi bara var några få kvar i vattnet så hör jag hur folk börjar gapa uppe från båten. Min första tanke var att de skrek SHARK men när jag såg att P stack iväg med en väldigt fart så hörde jag att de skrek DOLPHIN! Och där var de, de kom tillbaka till oss medans vi låg i vattnet, helt otroligt. P och en annan kille var först på plats och delfinerna var inom en arms längd ifrån dom. När jag kom fram möttes jag av en delfin som kom rakt emot mig och själklart vart jag lite skraj och låg som en stel pinne och bara sa Oh my god, oh my god. Det är ju trots allt vilda djur och inte direkt små. Vi hann se delfinerna på riktigt nära håll och en stund för oss själva innan kalabaliken bröt ut och alla hoppade i från båtarna, .. och då delfinerna självklart försvann pga alla människor. Helt klart en upplevelse vi aldrig kommer att glömma.

Filmade en hel del då de cirkulerade runt båten och lägger upp ett par av de kortare videorna här :) El Gouna är helt klart att rekomendera och vi kan absolut tänka oss att åka hit igen!
Ser ni mig?

Galet turkost vatten, så underbart

 

 K o m m e n t e r a   h ä r
Resa // 3 kommentarer  Nadja

Åh WOW!! Vilken upplevelse med delfinerna..blir liiiite avis ;-) Otroligt vackra bilder!

2011-06-27 08:38:55 http://sweetladysoul.blogg.se/
  Sara

Åååh va söta delfinerna va :D Allt ser helt underbart ut! Saknar dig vännen! Kram

2011-06-27 21:27:00 http://skadusaga.blogg.se/
  Natta

Ni ser ut att ha haft det helt underbart härligt!

2011-06-28 21:30:52 http://nattsingen.blogg.se/Namn:


Mail:


Blogg/url:


Kommentera:


Jag är ofta här, spara mina uppgifter!